Timp de citire : 1 min. si 30 sec.

Publicat 17 octombrie.


Ce trebuie sa stim cand alegem locul unde pozitionam Frigiderul?


Pozitionarea este destul de importanta deoarece influenteaza transferal termic din cabinetul aparatului spre exteriorul acestuia in incapere. Alegerea locului este importanta, nu trebuie ales un loc unde soarele de dimineatat sau dupa amiaza poate sa bata direct pe frigider/combina frigorifica.

Nu trebuie sa se afle langa o sursa de caldura, (spre exemplu calorifer, semineu..etc), aceste surse de caldura la fel influenteaza transferal termic iar eficienta scade iar consumul aparatului creste. Consumul aparatului este direct proportional cu transferull termic din cabinetul frigiderului si incapere, deci daca avem o temperatura ridicata in jurul frigiderului el va munci mai mult sa atinga temperatura setata.

Chiar daca este vara sau iarna, frigiderele nu au nevoie obligatoriu de o setare speciala in functie de sezon, important este ca temperatura ambientala sa fie una constanta si nu una fluctuanta.
La fel ca temperatura ridicata si cea scazuta afecteaza unele modele, cele cu comanda mecanica (cele care au buton de reglaj in interior cu trepte de le 1-7 ).

La unele aparate temp de +18 grade este deja o temperatura critica, intruncat ciclul de pornit/oprit este direct influentat de temperatura ambientala. Daca avem o temperatura scazuta frigiderul va avea un ciclul de oprit/pornit mai lent, este invers ca in momentul in care frigiderul este expus la o temperatura mai mare. In concluzie este importanta alegera locului pentru va influenta consumul frigiderului.


Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu