Timp de citire : 2 min. si 15 sec.


Cum ar fi daca am sti sa alegem din punct de vedere tehnic corect?

Este bine cunoscut faptul că majoritatea clientilor aleg dupa propia experiena sau daca in discutiile cu familia sau prietenii le-a facut cineva o recomandare din experienta propie.


Frigiderele care se gaseau pe piata in anii din urma, cele pe care cu totii le cunoastem si anume ca fac gheata pe spate si apoi picaturi de apa se numesc frigidere cu racire clasica.
Acest tip de frigider are sistemul de racier incorporat in cabinet mai exact in spatele peretelui din incinta de racier frigider.

Modul de racier este prin transfer termic si are nevoie de timp (aprox. cateva ore) pentru a raci alimentele. Frigiderul asa zis cu ventilatie are in partea superioara tot in compartimentul frigider un ventilator care poate fi actionat manual sau ete actionat automat la inchiderea usii.

Avantajul acestei alegeri este ca ventilatorul plimba aerul intr-un mod de sus in jos pentru ca temperatura interioara sa fie uniforma si constata.
Sa nu existe variatii de temperatura, sa avem o temperatura mai ridicat in partea superioara si una mai ascazuta in partea inferioara.

Sistemele moderne de tip NoFrost au un avantaj superior fata de modelele precedente si anume, sistemul de racier al aparatului se afla doar in partea de congelator unde avem o temperatura de -18 grade, in principiu constatnta si cu un sistem de ventilatie care se afla in aceeasi incinta, impinge aerul printr-o fanta ce desparte compartimentul congelator de compartimentul frigider.

Avantajul acestui sistem este ca aerul care intra in incinta frigider vine dintr-o zona cu – Grade si atunci eficienta de racire este mult mai buna.

Alimentele se vor conserva mult mai bine iar circulatia aerului este mult mai uniforma pentru ca aerul imins initial in incinta frigider este preluat spre incinta congelator printr-un alt orificiu, astfel aerul ajunge iarasi in contact cu temperatura de -18 grade. De aici venind si eficienta despre care aminteam.


Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu