Publicat 25 Mai

Timp de citire: 1 min si 56 sec.


Cand avem exces de grasime in organism organele interne functioneaza cu un randament mult mai scazut.

Compenentele unei hote sunt la fel de afectate.


In piata gasiti hote de mai multe categorii pentru nevoi diferite dar cu totii avem nevoie de acest aparat in casa pentru a elimina cu succes mirosurile din timpul gatirii. Filtrele hotei sunt raspunzatoare cu retinerea mirosurilor si a vaporilor de grasime care se produc cand folosim plita.

Hotele se impart in doua categorii atunci cand vine vorba de tipul de evacuare al aerului:

Sunt hote care au evacuare externa si acestea sunt cele mai clasice si des intalnire in mai toare bucatariile, cu clasicele burlane din aluminiu tip acordeon. Si se mai regasesc in piata un tip de hote care au evacuarea interna, hote care preiau aerul din incaperea unde se gateste il trec prin filtrele de carbon instalate in si il elimina tot in aceea incapere.

Cel mai bine supus toate hotele au aceste doua functii doar ca depinde de client pentru ce tip de evacuare opteaza pentru a folosi aparatul. Ce doresc sa precizez despre hotelor cu filtre de carbon este ca acestea au o durata de vita intre 6-12 luni in functie de producator si ca reduc din puterea motorului specificata pe eticheta.

In aceste filtre de carbon sunt retinute mirosurile din timpul gatirii cat si vaporia de umiditate/grasime din volum de aer pe care il absoarbe motorul. Umiditatea si vaporia de grasime influenteaza in mod direct timpul de viata a unui filtru de carbon. O data saturat cu acesti vapori capacitatea lui de absortie scade cu aprope 100% si tot odata obtureaza volumul de aer ce poate fi aspirat de motor. Avantajul vitrului de carbon este ca nu lasa ca vaporia de umiditate/grasime sa treaca de acesta, fiind un avanta considerabil pentru ca nu ajung la motor si se reduce riscul de defectare a acestuia.

Filtre de aluminiu sunt mult mai permisive ele au o sita de aluminiu si sunt proiectate sa retina intr-un anumit procent vaporia de grasime in functie de ochiurile filtrelor. Insa lasa intr-o cantitate considerabila sa treaca acesti vapori si care intr-un final ajung sa se depuna pe motor si turbina acestuia. In timp am constatat ca acesti factori dauneaza acestor componente daca nu se interveni regulat pentru mentenanta.

Insa aceste filtre  de aluminiu au un avantaj considerabil fata de filtrele de carbon si anume ele nu se prea inlocuiesc niciodata. Menteneata lor este facila si poate fi efectuata de catre orice gospodina. Pentru a elimina depunerile de grasimi de pe aceste filtre trebuie sa le demontati si sa le scufundati intr-un vas cu apa calda si detergent lasandu-le peste noapte.

In concluzie filtrele joaca un rol important in a prelungi durata de viata a hotei dar trebuie sa tineti cont ca este cumulate in mod direct cum exploatati produsul si cat de des ii faceti mentenanta.


Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu