Publicat 25 Mai

Timp de citire: 1 min si 56 sec.


O gospodina fericita este atunci cand toate aparatele sunt instalate si functioneaza corespunzator.


Astazi avem servicii incluse in momentul cand ne utilam o bucatarie si ele vin la pacheta cu instalarea electrocasnicelor incorporabile in principiu. Cum astazi tendinta este sa fim in pas cu moda, aceasta ne impinge sa achizitionam produse cat mai atragtoare din punct de vedere cost/estetic.

Ne multe ori in garantie am intervenit asupra acestor aparate unde am constata ca nu sunt respectate instructiunile de instalare ale produsului. Aceste instructiuni trebuie sa stiti ca vin separate de instrctiunile de utilizare si o sa le regasiti deobicei chiat in intreiorul ambalajului cu un mini kit de montaj unde va este specificat printr-un sablon locul unde vin date gaurile de prindere in perete si binenteles modul de prindere in mobile daca este un paarat incorporabil.

Recomandarea mea este sa apelati la un personal calificat de instalare a aparatelor iar pea cesti specialist ii gasiti in service-urile autorizate de catre producatori. Pentru ca un montaj incorrect va poate defecta hota iar costul reparatiei este cu siguranta apropiat de costul de achizitie sau poate chiar il depaseste.

Sunt doua lucruri importante pe care trebuie sa le cunoasteti cand instalati o hota, daca aveti montata o plita pe gaz sau una electrica/inductie sub hota. In manualul de instalare producatorul precizeaza inaltimea minima de la care se poate monta hota si ea difera in functie de tipul plitei ce se utilizeaza sub hota.

Daca utilizati o plita pe gaz distanta minima de instalare este de 60 de cm de la arzatorul ochiului, atentie aici sa nu va pacaliti ca mai toti meseriasii care citesc instructiunile de instalare ale hotei masoara de la nivelul blatului fara sa ia in calcul inaltinea arzatorului. Pentru ca arzatorul este cel care degaja caldura, i-ar intre el si blat exista o diferenta de circa 5 cm, daca masurati de la blat veti avea o distanta minima de 55 cm.

In timp cand gatiti si aveti mai multe ochiuri ocupate distanta dintre plita este importanta pentru ca aerul care este absobit de hota este fierbinte si nu are timp sa ajunga la o temperatura optima pentru componentele interioare.


Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu