Timp citire: 1min si 33 sec.

Publicat 10 octombrie


Chimistii spun ca apa este dura si ataca in timp componentele cu care  intra in contact.

Tehnicienii confirma cele remarcate de chimisti prin experienta lor pe teren.


Cu totii am auzit si stim ca in apa menajera exista calcar iar componentele unui aparat ce intra in contact cu aceasta sunt afectate intr-un timp mai scurt sau mai lung. Chiar daca produsul nu este utilizat o perioada de timp in interiorul aparatului va ramane permanent o cantitate de apa care afecteaza componentele.

O solutie pentru aceasta problema este sa folositi un neutralizator si anume o solutie anticalcar sau sa folositi o metoda din popor si anume otet. Daca ma intrebati strict pe mine nu va recomand sa folositi otet, pe termen lung afecteaza iremediabil componentele cu care intra in contact. Fiind un acid la baza el este eficient in indepartarea depunerilor de calcar dar tot o data ataca garniturile si simeringurile pe care le foloseste masina de spalat.

Un exemplu in cuva masinii de spalat exista un set de rulmenti ce sunt despartiti de contactul cu apa tocmai prin acest simering. Utilizand otet el ataca usor acest simering si nu se mai creeaza o zona tampon intre rulmenti si apa iar iremediabil rulmentii sint distrusi.

Insa produsele anticalcar dau elasticitate componentelor din cauciuc si nu le ridigizeaza asa cum o face otetul. Am testat chiar pe propia piele mai multe produse anticalcar si am constatat ca produsele de la Wpro au un raport cost – eficienta destul de mare. Il utilizez o data pe luna pe un ciclu de spalare la 60°C fara rufe si scap atat de calcar cat si de mirosul din interiorul cuvei.

Cu un cost minim am rezolvat acest disconfort si prelungesc durata de viata a masinii de spalat, evitand astfel interventiile service-ului. Pun mare accent pe instructiunile de utilizare pentru fiecare produs in parte pentru ca tendinta actuala este ca toate aceste produse de uz casnic  sa fie mai sensibile daca nu sunt folosite concorm indicatiilor date de producator.

Cu alte cuvinte recomanda produsele anticalcar, efectuati teste sa vedeti care vi se potrivesc cel mai bine.


Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu