Timp citire: 1min si 10 sec.
Publicat 11 ianuarie
Nimic nu se compara cand simtim atingerea hainelor pe care le purtam zi de zi.
Astazi masinile de spalat au devenit din ce in ce mai economice prin reducerea consumului de energie electrica fiind asezate in Clasa A+, A++, A+++. Aceasta clasa este data asa cum am precizat de consumul de energie, insa putini stiu ca consumul de energie este dat de consumul de apa. Si anume daca avem o cantitate mare de apa timpul de incalzire a respectivei cantitati va fi mai lung fata de o cantitate mai mica de apa. De aici venind si Clasele de consum ale masinilor de spalat.
Ca in toate lucrurile din viata noastra exista un echilibru intre cost si eficienta, raportul este dat la masinile de spalat intre energia electrica consumata si cantitatea necesara de a spala. Masinile de spalat de acum 15-20 de ani nu tineau seama de acest raport iar consumul era pe masura, de aici si mitul ca masinile de spalat sunt mari consumatoare de energie.
Eficienta unuei spalari consta in cantitatea de apa din interiorul cuvei, cantitatea de rufe, temperatura selectata si cantitatea de detergent. Intre toate aceste elemente trebuie sa se creeze un echilibru pentru a avea un consum cat mai mic de energie.
De aceea in mai toate modelele noi care au Clasa de consum A+++ cantitatea de rufe este extrem de importanta pentru ca in interiorul cuvei avem o cantitate mai mica de apa aceasta fiind in raport cu Clasa de consum. Deci daca v-om pune o cantitate mare de rufe si o cantitate mare de detergent spalarea va avea o eficienta aproape de zero.
Cum ne dam seama care este cantitatea corecta de rufe daca ma intrebati pe mine, eu va recomand sa va uitati la volumul articolelor pe care le spalati si la materialul din care sunt acestea. Eu mi-am stabilit un reper ochiometric si anume daca am articole din bumbac incarc masina de spalat maxim 2/4 (pana la jumatatea hubloului), iar daca am articole din material sintetic incarca masina de spalat in jur de ¾ (un pic peste jumatatea hubloului).
Asa obtin eficienta buna de spalare, consum de energie, consum de detergent/balsam si lungesc viata produsului pentru ca nu-i dao o sarcina mare de lucru. Ce va mai recomand ca dupa fiecare cilcul de spalare faceti o pauza de 15-20 de minute, ca toate componentele masinii sa ajunga la o temperatura ambientala, pentru ca atunci cand este folosita componetele se incalzesc si ele.
Respectand astfel toate indicatiile de mai sus veti avea un produs fara multe interventii service, o buna eficienta si o durata de viata cat mai lunga.
Programeaza o interventie sau recomanda o persoana
draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu