Timp citire: 1min si 09 sec.

Publicat 9 septembrie


Parfumul este accesoriul cel mai potrivit cand plecam la drum dimineata. 


Balsamul are un singur scop de a reda prospetimea si un miros placut hainelor pe care le purtam zi de zi, insa sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti cand optati sa folositi balsam. Balsamul este preluat in ciclul de spalare doar la finalul acestuia atunci cand se efectueaza clatirea, o mare parte din din cantitatea ramane pe haine de aceea este indicat sa folositi o cantitate moderata.

Se toarna in recipientul special indicat din sertarul masinii de spalat si are o gradatie maxima indicata printr-o linie. Insa acea linie nu delimiteaza calitatea prospetimii/mirosului la final de spalare ci doar este un indicator prin care te informeaza ca pana la acea linie poti pune balsam altfel tot lichidul se va scurge in cuva.

Pentru a avea o eficieta in utilizarea balsamului trebuie sa cunosti duritatea apei si daca acel tip de balsam este potrivit cu tipul de detergent pe care il folosesti. Aceste lucruri le poti afla doar prin testare propie pentru ca duritatea apei difera de la locatie la locatie iar tipul de dergent difera de la producator la producataor.

Ar fi indicat sa faceti un test de duritate al apei, sa comparati specificatiile producatorului si sa folositi produse cumulate (de la acelasi producator). Dar daca totusi ai un detergent preferat si doresti sa-l folosesti in mod expres pe acesta iata care ar fi recomandarile mele:

Dozeaza cu atentie balsamul pentru ca excesul de balsam va ramane pe interiorul cuvei iar acesta in contact cu aerul va mucegai (de aici vine si mirosul deplacut din masina de spalat) si atunci mirosul acumulat in timp se va regasi si pe haine. La atingerea hainelor vei avea o alta senzatie pentru ca excesul se va regasi si in fibrele lor, asa ca dozeaza putin cate putin pana reusesti sa obtii un rezultat multumitor.


Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu