Publicat 11 Ian
Timp de citire : 2 min. si 30 sec.
Ce trebuie sa știm când alegem un frigider nou?
O întrebare legitimă ce pune în dificultate majoritatea clienților, dar și pe unii tehnicieni.
Achiziționarea unui aparat nou (frigider) vine la pachet cu un set de întrebări, acestea pot face diferența dintre un aparat performant si unul mai puțin performant, intre unul cu durata lungă de viată sau cu o durata mai scurta de viată. Toți ne dorim sa facem cea mai bună si eficientă investiție pentru ca punem accent cu toții pe resursele financiare.
Când dorim sa acționam un frigider nou trebuie sa avem in calcul câteva repere. Unele sunt de privința financiara, altele de estetica si de eficienta.
Des suntem întrebați care este cel mai bun de pe piața? (sa nu se strice ). Trebuie sa aveți in calcul toate cele trei repere, pentru ca pot decide sa achiziționez un aparat eficient tehnic dar din punct de vedere estetic nu sunt mulțumit (si asta o sa ne influențeze starea) si tot așa.
Decizia trebuie luata in funcție de cum priorități aceste trei repere. Însă trebuie sa știți ca un impact major li are modul de utilizare/instalare si de menținere a frigiderului/combinei frigorifice. Recomand sa citiți si sa respectați instrucțiunile de instalare, utilizare pentru a menține cat mai lunga durata de viată a produsului.
Așa ca daca mă întrebați strict pe mine, bugetul are o importanta, partea tehnică urmează in ierarhie iar ce tine de estetică vine in închiderea celor doua. Recomandarea mea este sa aplicați aceasta ordine pe aparatele cu sistem de răcire NoFrost.
Eficienta de răcire si consum energetic a acestor aparate este cu mult mai crescuta decât cele cu răcire clasica. Timpul de răcire a unui aparat Noros este cu pana la 40-50% mai scurt. Timpul de răcire are un impact major in consumul de energie, așa ca aparatele tip Noros sunt concepute sa scadă consumul de energie, plus ca temperatura ambientala atât in frigider cat si in congelator este uniforma.
Trebuie sa mai aveți in calcul si dimensiunea aparatului, fata de dimensiunea ușii atât de la intrarea in apartament/casa cat si cea de la bucătărie. Am avut destule cazuri când frigiderul nu a putut fi introdus in apartament pentru ca dimensiunea ușii era cu 5-10 cm mai mica. Este bine sa luați in calcul acest aspect, dar daca sunteți in aceasta situație sa știți ca exista soluție.
La aproape 99% din aparate se poate demonta ușile si sistemul de prindere a acestora si astfel se poate introduce in zona aleasa inițial. Trebuie sa știți ca demontarea/montarea o poate face doar un tehnician autorizat de producător ca sa beneficiați in continuare de garanția legala sau comercială a aparatului.
Așadar daca luați in calcul cele enumerate mai sus sunt șanse mari sa faceți cea mai bună achiziție si sa nu întâmpinați probleme tehnice cu frigiderul ales.
Secretul alegerilor înțelepte este încrederea in competența tehnicianului si in competența cu care tehnicianul își alege instrumentele/tehnicile să remedieze defectul apărut.
Mulți clienți doresc să înțeleagă procesele tehnice prin care tehnicianul reușește sa remedieze defectul, iar noi am vrea să le putem explica. Uneori însă, tehnicianul urmează cursuri ce durează luni de zile doar ca să învețe o tehnică nouă. Cum ar putea fi explicată în câteva minute?
Programează o intervenție sau recomanda o persoana draga căreia știi ca are nevoie de acest serviciu