Timp de citire : 1 min.

Daca va intrebati care este temperature optima in frigider, va pot spune ca o regula de baz, ca temperature optima este de 2-4 grade. De ce se alege aceasta temperatura?

Exact cum am invatat la fizica aerul rece intodeuna este mai greu decat aerul cald asa ca va cobora intotdeauna cand usa frigiderului se va deschide si va fi inlocuit de aerul cald si umed din bucatarie.

Acel aer cald si umed influenteaza in mod direct temperatura alimentelor din interior, pentru ca el contine o cantitate mare de vapori de apa iar in contact cu sistemul frigorific apa se va transforma in gheata.

Pentru aparatele clasice care nu dispun de sistem de ventilatie, ele vor avea nevoie de mai mult timp de a readuce temperatura din interiorul frigiderului la cea setata pe panoul de comanda.

Insa trebuie sa stiti ca si frigiderele de tip NoFrost (care nu fac gheata) pot suferi din aceasta cauza. Umididatea din aerul care a intrat in interiorul frigiderului se va duce exact pe circuitul de racire si intr-un timp destul de scurt (1-2 ani) va obtura fluxul de aer care ar trebui sa circule in interior.

 

Programaeaza o interventie sau recomanda o persoana draga careia stii ca are nevoie de acest serviciu